Festa e Pagezimit te Jezusit

1817
0
Share:

Festa e Pagezimit te Jezusit eshte ngjarja qe permbyll edhe kohen e Krishtlindjes. Jezusi zhytet ne ujerat e lumit Jordan, duke permbushur keshtu fjalet e Shkrimit Shenjt e duke deshmuar edhe njehere bijesine e tij hyjnore.
Tradita e pagezimit e vazhduar dhe e shnderruar nga Jezusi edhe permes porosise se apostujve: “Dilni ne mbare boten e pagezoni ne emer te Atit e Birit e Shpirtit Shenjt” preken edhe token tone Iliri.
Festa e Pagezimit te Jezusit, eshte feste e pagezimit tone, eshte festa e dhurates se perkatesise, eshte festa e zhytjes ne te pasterten dite.
Pagezimi na ka bere trashegimtare dhe misionar. Mision qe ne shekuj eshte percuar duke perjetesuar jo vetem traditen apostolike por edhe lashtesine e trojeve tona, ne te emblat germa te formules se pagezimit (Pal Engjelli).

Prandaj sot, gezuar festen e pagezimit te Jezusit, pagezimit tone e te gjuhes shqipe.

Share:

Leave a reply

Opinion

error: Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.