• 18
  Dec

  Dita e dytë. “Jezus është Pasardhesi i Abrahamit”

  Dita e dytë. “Jezus është Pasardhesi i Abrahamit” 17 dhjetor – Të përbujmë shtegtarët   Leximi i parë   Zan 49, 2.8-10 – Psalmi Përgjegjës   prejPsalmit 71  – Ungjilli   Mt 1, 1-17   Në këtë ditë të dytë të Nëntëditëshit si përgatitje për Krishtlindjen e Shenjtë, ashtu si edhe në të gjithë Kohën e Ardhjes, Liturgjia e Fjalës na fton të bëjmë një përpjekje të vogël për të hyrë në përmasën e pritjes sepse ajo, përveçse për festën e Krishtlindjes, na përgatit edhe të presim e të dëshirojmë kthimin e lavdishëm të Jezusit që do të realizojë shëlbimin të cilin e ka përuruar duke lindur prej Marisë. Mjerisht, nuk i japim shumë rëndësi kësaj përmase të ...
 • 17
  Dec

  Dita e parë: “EJA O ZOT JEZUS E NA VIZITO”

  16 dhjetor – T’u japim për të ngrënë të uriturve. / T’u japimpër të pirë të eturve. / Të veshim të zhveshurit   Leximi i parë  Is 45, 6-8. 18. 21-25 – Psalmi Përgjegjës  ngaPsalmi 84
- Ungjilli   Lk 7, 19-23   Vetëm pak ditë më parë kemi hapur Portën e Shenjtë dhekemi përuruar Vitin e Shenjtë të Mëshirës gjatë të cilit na jepetmundësia të sodisim mëshirën e Hyjit, por edhe ta bëjmë toninkëtë qëndrim dhe ta praktikojmë atë. Bota ndien nevojën e Mëshirës për të ndryshuar, por mundemi vetëm të ndryshojmëvetveten në mënyrë që të ndryshojë bota; dhe mund ta bëjmë këtëvetëm duke mësuar prej Hyjit qëndrimin themelor të mëshirës. Gjatë kësaj Nëntëditësheje të Krishtlindjes, përveçse tëshqyrtojmë atë që do të na thotë Fjala e Zotit e çdo dite, do tëreflektojmë edhe mbi 7 veprat e mëshirshme të trupit e të shpirtit: Papa na kujton se “sa herë që një besimtar do të jetojë” njërën prejveprave të mëshirshme të shpirtit apo të trupit “personalisht do tafitojë me siguri ndjesën jubilare”. Isaia profet na flet për dëshirën e Hyjit që të rivendosëdrejtësinë mbi tokë dhe t’i japë shëlbimin jo vetëm popullit tëIzraelit që, në atë moment historik, gjendej i mërguar në Persi, por të gjithë popujve të tokës. E vetmja gjë që kërkon Hyji është që tëgjithë t’i drejtohen Atij. Pra, Isaia na flet për një Hyj të drejtë qëpremton shëlbimin. ...
 • 7
  Dec

  Pushofsh ne paqe Imzot Rrok Mirdita!

  Imzot Rrok Mirdita Arqipeshkev Metropolit i Arkidioqezes Tirane – Durres kaloi ne amshim! Pushofsh ne paqe Imzot Rroku! NJOFTIM PËR ...
 • 6
  Dec

  Me 6 dhjetor kalendari kishtar përkujton Shën Nikollën, ipeshkëv

  Sa punë të mëdhaja e mrekulli Qi ka bâ Shejti Shën Nkollë, Difton qiella me lumni E gjithë bota s’pranë ...
 • 28
  Nov

  Zoti e bekoftë Shqipërinë dhe Shqiptaret!

  Kalendari I festimeve tradicionalisht përfshin edhe këtë vend simbol të qëndresës, vendi I prehjes së eshtrave të atyre që jetuan ...
 • 22
  Nov

  Krishti, Mbreti i Gjithësisë

  Mesia duhet të udhëheqë popullin e Hyjit, duhet të jetë prijësi i tij, thotë leximi i parë; mbretërimi i tij ...
 • 16
  Nov

  Urime 25 vjetorin e rilejimit të praktikimit të fesë të gjithë vellezërve myslimanë

  Sot Dita Nderkombetare e Tolerances por edhe dita jubilare e hapjes se xhamise se Plumbit. Gjej rastin te kujtoj se ...
 • 15
  Nov

  Mesazhi i Presidencës së Konferencave Ipeshkvnore të Evropës

  Mesazhi i Presidencës së Konferencave Ipeshkvnore të Evropës mbi sulmet terroriste në Paris. Shkëlqesisë së tij Imzot Georges Pontier, Arqipeshkëv i Marjesës ...
 • 15
  Nov

  Sot duam ta theksojmë me forcë: nuk vritet në emër të Hyjit

  Si edhe shumë herë të tjera në histori, por sot nëmënyrë edhe më të dukshme, ndjekim të pafuqishëm realizimin e atyre shenja që Zoti Jezus na ka treguar nëUngjillin që kemi dëgjuar ...
 • 14
  Nov

  Të rinjtë e famullise “Shën Shtjefni” bashkohen në lutje

  Ngjarja e tmerrshme e një nate më parë, erresoi agimin e kësaj dite e të shumë e shumë ditëve e ...