Restaurimi i Zojes se Shkodres.

247
0
Share:

Zoja e Shkodres, ose Zoja e Keshillit te Mire, pikture ne telaio e shekullit XIX, i shpetoi masakres se kulteve dhe mbijetoi ne muzeun ateist te Shkodres deri ne vitin 90, prej ku ruhet ne Famulline e Shen Shtjefnit, sot nen kujdesin e Dom Artur Jaku.
Nje Nene e keshillimit, nje Nene pajtore e Shqiperise, nje Nene e Shkodres, po kurohet nga plaget e viteve, nga duart e znj. Edlira Caushi. Bashkepunimet me Ministrine e Kultures dhe znj. Kumbaro vazhdojne per t’i kthyer identitetin e mohuar. Thesar shume i demtuar qe duhet shpetuar e konservuar.

Share:

Leave a reply

Opinion

error: Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.